Waarom kiezen voor zachte vloerbedekking?

Ben je op zoek naar nieuwe vloerbedekking en overweeg je te kiezen voor een zachte vloer? Dan kan je beter voor zachte vloerbedekking gaan als je kiest voor comfort en sfeer. Wil je meer te weten komen over de redenen waarom je voor zachte vloerbedekking zou moeten kiezen? Ga dan door met lezen hieronder.

Soorten zachte vloeren

Er zijn verschillende soorten zachte vloerbedekkingen, waaronder vinyl, linoleum, tapijt en kurk. Vinyl is niet alleen zacht maar ook goedkoop, geluiddempend en onderhoudsvriendelijk. Linoleum vloerbedekking is een natuurproduct dat sterk is, duurzaam, slijtvast en onderhoudsarm. Bij tapijt ben je verzekerd van een zachte, comfortabele en warme vloer die goedkoop is maar wel wat meer onderhoud vergt. Kies je voor kurk, dan kan je uitgaan van een flexibele, zachte en warme vloer die geluiddempend, onderhoudsvriendelijk en warmtegeleidend is. Elk van deze zachte vloerbedekkingssoorten zijn in verschillende soorten, kleuren en designs verkrijgbaar.

Wil je gaan investeren in zachte vloerbedekking, dan zijn hier verschillende redenen voor te benoemen. Hieronder tref je een opsomming van de meest populaire redenen waarom je zou moeten kiezen voor zachte vloerbedekking.

Reden 1: Comfortabel gevoel

Hoe zachter de vloerbedekking die je uitkiest, des te comfortabeler het gevoel onder je voeten. Een zachte vloer brengt namelijk veel comfort met zich mee aangezien de vloer zacht en warm aanvoelt. Zachte vloerbedekking is immers in staat om de warmte in een ruimte langer vast te houden. Met je blote voeten uit bed stappen op een koude vloer tijdens de wintermaanden behoort hierdoor tot het verleden.

Reden 2: De sfeer en uitstraling past bij elke woonstijl en interieur

Zachte vloerbedekking brengt een warme en gezellige sfeer met zich mee. Je kunt met een zacht vloerkleed of een tapijt een luxueuze en moderne uitstraling creëren in elke ruimte. Dit zorgt ervoor dat zachte vloerbedekking bij vrijwel elke woonstijl en interieur past. Wil je een unieke sfeer creëren, dan kan je zelf je eigen kleurcombinaties en patrooncombinaties vormen.

Reden 3: De veiligheid

Door voor zachte vloerbedekking te kiezen kies je meteen ook voor veiligheid in huis. Zachte vloerbedekking is veilig aangezien uitglijden op de grond niet gemakkelijk is. Dit maakt zachte vloerbedekking uitermate geschikt als je kinderen in huis hebt die graag op de grond spelen.

Reden 4: De akoestiek

Kies je voor zachte vloerbedekking, dan kan je ook uitgaan van een optimale akoestiek aangezien zachte vloerbedekking geluiddempend is. Contactgeluiden zoals schoenen op de vloer, schuivende meubels en dergelijke worden gedempt door de elasticiteit van de vloer. Zachte vloerbedekking is daarnaast ook zeer geschikt om de trap te bekleden als je loopgeluiden wilt verminderen.

Reden 5: Het ruimtelijk effect

Met zachte vloerbedekking kan je een bepaald ruimtelijk effect creëren. Heb je een kleine kamer en wil je de ruimte optisch groter laten lijken? Dan kan je dit effect gemakkelijk bereiken door te kiezen voor zachte vloerbedekking. Je kunt de ruimte optisch groter, kleiner, breder, lager of hoger doen lijken.

Reden 6: Groot aanbod aan keuzes

Als je kiest voor zachte vloerbedekking, dan kan je uitgaan van een ruim aanbod aan verschillende keuzes. Je kunt kiezen uit vrijwel elke uitvoering door je eigen kleursoort, design, motief en dergelijke uit te kiezen.

Reden 7: Amper onderhoud nodig

De meeste zachte vloerbedekkingssoorten vergen amper onderhoud. Je hoeft een zachte vloerbedekking slechts te stofzuigen door gebruik te maken van een zachte zuigmond. Daarnaast kan je ook een dweil gebruiken met wat water en eventueel een geschikt reinigingsmiddel. Voorkom het gebruik van chemische reinigingsmiddelen aangezien ze je zachte vloerbedekking kunnen beschadigen.

Reden 8: De optimale prijs-kwaliteitsverhouding

De meeste zachte vloerbedekkingssoorten zijn voordelig geprijsd en hebben een lange levensduur als je voor hoogwaardig kwaliteit gaat. Je kunt hierbij dan ook spreken van een optimale prijs-kwaliteitsverhouding, zeker als je dit gaat vergelijken met die van harde vloerbedekkingssoorten zoals parket en tegels die duurder zijn en minder lang meegaan.

Reden 9: Gemakkelijk en snel te plaatsen

Een zachte vloerbedekking is snel en gemakkelijk te plaatsen. Dit geldt zowel voor de plaatsing op een houten ondervloer of op een betonnen ondervloer. Je kunt de plaatsing van zachte vloerbedekking in principe zelf uitvoeren, waardoor je enorm kunt besparen op de arbeidskosten.

Kies een geschikte zachte vloerbedekking

Heb je uiteindelijk definitief besloten om te gaan voor zachte vloerbedekking, dan moet je nu bepalen wat voor soort vloerbedekking je precies wilt kiezen. Welke vloerbedekking je moet nemen hangt af van je eigen wensen en behoeften aangezien het gaat om een persoonsgebonden keuze. Houd bij het kiezen van een nieuwe vloer rekening met de akoestiek, het onderhoud, de woningstijl en het interieur, je budget, het gemak van de plaatsing, de prijs en de kwaliteit.

Schakel deskundig hulp in

Wil je wel voor zachte vloerbedekking gaan maar vind je het moeilijk om zelf een geschikte keuze te maken tussen het ruim aanbod aan vloerbedekkingssoorten? Je maakt dan een slim besluit als je deskundig hulp inschakelt van een ervaren professioneel waardoor je profiteert van de onderstaande voordelen:

  • Een deskundige geeft professioneel advies over je vloerbedekkingskeuze en het legwerk.
  • Je krijgt garantie op zowel de vloerbedekking als het uitgevoerd werk.
  • Je bent verzekerd van een correcte plaatsing van je zachte vloerbedekking.
  • Een deskundige werkt efficiënt en is dan ook vele malen sneller klaar met de plaatsing.
  • Je kunt verwachten dat een deskundige hoogwaardig materiaal gebruikt.
  • Een deskundige beschikt over alle benodigdheden zoals het materiaal en de gereedschappen die nodig zijn voor de plaatsing.

Overweeg je het plaatsen van zachte vloerbedekking en wil je hier een specialist voor inschakelen? Dan kan je het best starten door in je eigen regio rond te kijken en zoeken welke specialisten betrouwbaar zijn. Vraag offertes op bij deze specialisten zodat je een vergelijking kunt maken met de informatie. Kies aan de hand van de vergelijking een specialist uit die je aanspreekt op basis van de prijs, de kwaliteit en de professionaliteit. Zo weet je namelijk zeker dat je een goede specialist inhuurt die hoogwaardig kwaliteit biedt en dat je flink op de kosten van zachte vloerbedekking kunt besparen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, daardoor verschilt de prijs per specialist aanzienlijk. Vergelijk daarom gratis meerdere offertes van specialisten en bespaar tot wel 30%.