Vloerbedekking slaapkamer

De meeste tijd van je leven breng je gemiddeld door in je bed. Het mag dan ook niet vreemd zijn dat de slaapkamer een plek is waar je hoge eisen aan stelt. We willen het nu hebben over de basis van jouw slaapkamer; de vloerbedekking. We hebben een aantal zaken voor je op een rij gezet die je absoluut in je achterhoofd moet houden wanneer je vloerbedekking voor je slaapkamer gaat kopen. We keken ook naar de prijzen van een dergelijke vloerbedekking.

Een vloer die niet heel intensief wordt gebruikt

Je mag dan wel veel tijd doorbrengen in je slaapkamer; de vloer wordt niet echt heel intensief belopen. Dat houdt dus in dat je een vloerbedekking mag uitzoeken die voor licht huishoudelijk gebruik is. Een dergelijke vloerbedekking is redelijk slijtagegevoelig, dus hij is alleen te gebruiken op slaapkamers die voor volwassenen bestemd zijn. Voor een kinderslaapkamer gelden andere eisen.

Eisen die je stelt aan een vloerbedekking bij een kinderkamer

Een slaapkamer voor de kinderen is een plek apart. Het is een plek waar kinderen niet alleen slapen, maar waar ze ook in spelen. Deze vloerbedekking moet dan ook aan een aantal specifieke eisen voldoen. Die hebben we voor je op een rij gezet.

  • Schok dempend. Kinderen huppelen, springen en halen de meest wilde capriolen uit op hun slaapkamer. Het is dan ook heel goed om een vloerbedekking te kiezen die een schok dempende werking heeft. Je kan in dat geval uiteraard kiezen voor tapijt maar dat heeft niet de eerste voorkeur. Een goede dempende ondervloer is een beter alternatief.
  • Ondervloer erbij. Wat voor vloerbedekking je ook kiest voor de kinderkamer; het is altijd goed om een ondervloer te kiezen. Een goede ondervloer heeft niet alleen een schok dempende werking maar ook een geluid dempende werking. Daarnaast heeft een ondervloer een isolerende werking. De kinderen zullen dus niet heel snel last krijgen van koude voeten op de vloer.
  • Pas op met stof. Stof op de vloer is een heel belangrijke oorzaak van allergische reacties bij kinderen. Wanneer je nog een klein kind hebt is het dan ook aan te raden om geen tapijt te kiezen op de kinderkamer. Dit is immers lastig schoon te houden en te zuigen. Tapijt op de kinderkamer is een bron van stofmijn; iets wat je tegen alles in wil voorkomen op de kinderkamer.
  • Op een kinderkamer is een ongelukje al snel gebeurd. Kies daarom voor een vloer die vochtbestendig is. Een vloer van tapijt kan je niet gemakkelijk drogen wanneer er wat overheen gaat. Een hardere vloer of een gladde vloer is een stuk eenvoudiger te reinigen.

Wat voor materiaal kies je voor de slaapkamer

We hebben een aantal soorten materiaal op een rij gezet die je kan gebruiken als vloerbedekking op de slaapkamer. De specifieke eisen die erbij horen hebben we erbij vermeld.

  • Hoogpolig tapijt. Volwassenen die graag zachtheid en warmte aan hun voeten hebben bij het uit bed komen kiezen vaak voor een hoogpolig tapijt. Dit is goed geschikt voor licht huishoudelijk gebruik, maar lastiger schoon te maken. Het is dus niet zo geschikt voor mensen met een allergie voor de huisstofmijt. Heb je luchtwegklachten, dan is een hoogpolig tapijt een no go.
  • Glad tapijt. Glad tapijt is geschikt voor een volwassen slaapkamer. Je hebt standaard warme voeten bij het uit bed stappen. Daarnaast is het tapijt redelijk goed schoon te houden en te zuigen.
  • Vinyl is een goede keuze voor de kinderkamer. Het is een verend materiaal wat tevens ene geluiddempende werking heeft. Vinyl is er in heel veel kleuren, dus de kinderkamer een ander uiterlijk geven is kinderspel.
  • Een pvc vloer is een vloer die gemaakt is van kunststof. Het heeft echter de vorm van laminaat strips. Daardoor heeft het een modern en tijdloos uiterlijk. PVC is een stuk kostbaarder dan vinyl, maar de levensduur is er ook langer op.
  • Laminaat kan je kiezen in een goedkope variant voor licht huishoudelijk gebruik. Het is in dat geval heel geschikt voor op de slaapkamer. Denk er wel om dat je een ondervloer legt om contactgeluiden te voorkomen.
Wat voor soort vloerbedekking koop je Voor welke slaapkamer Prijs
Vloerbedekking hoogpolig Slaapkamer volwassenen Tussen 18 en 30 euro per vierkante meter
Vloerbedekking glad Slaapkamer volwassenen Tussen 15 en 20 euro per vierkante meter
Vinyl Slaapkamer kinderen Tussen 8 en 15 euro per vierkante meter
PVC Slaapkamer kinderen of volwassenen Tussen 30 en 35 euro per vierkante meter
Laminaat Slaapkamer kinderen of volwassenen Tussen 8 en 14 euro per vierkante meter

 

Een droomprijs voor jouw vloerbedekking

Wil je vloerbedekking voor een slaapkamer kopen, dan hoef je daar niet de hoofdprijs te betalen. Klik je op onderstaande button, dan krijg je gelijk een aantal offertes in je mailbox. Het levert je direct een voordeel op wat kan oplopen tot wel 20 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, daardoor verschilt de prijs per specialist aanzienlijk. Vergelijk daarom gratis meerdere offertes van specialisten en bespaar tot wel 30%.