Stappenplan expert inschakelen voor je nieuwe vloerbedekking

Is je huidige vloerbedekking toe aan vervanging en ben je van plan dit door een expert te laten doen? Dan maak je wel een slim besluit, maar let wel op dat je een expert inhuurt op de correcte manier zodat je van kwaliteit en professionaliteit verzekerd bent. Ga hieronder door met lezen als je te weten wilt komen wat de verschillende stappen zijn voor het inschakelen van een goede expert voor je nieuwe vloerbedekking.

Kies voor een expert

Als je nieuwe vloerbedekking leggen in je huis of kantoorpand is het verstandig om een expert in te huren. Door het inschakelen van een expert profiteer je van de onderstaande voordelen:

  • Je bespaart tijd omdat een expert efficiënt te werk gaat en dus sneller gereed is.
  • Een expert beschikt over kwalitatief goede materialen en heeft alle juiste gereedschappen.
  • Je krijgt garantie op het legwerk en de vloerbedekking.
  • Je ontvangt professioneel advies over het legwerk en je keuzes.
  • Je bent van correct legwerk en ervaring verzekerd.

Stap 1: Bepaal wat voor soort vloerbedekking je laat leggen

Ga altijd eerst even na wat voor soort vloerbedekking je wilt laten leggen door de expert. Zo kan je de expert om een geschikte offerte vragen. Bepaal niet alleen de soort vloerbedekking maar ook de oppervlakte van de vloer zodat de expert een beeld krijgt van de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden.

Stap 2: Ga op zoek naar experts

Kijk goed rond welke experts er om je heen zijn die als goed en ervaren beschouwd kunnen worden. Je hoeft meestal niet ver te kijken om een goede specialist te vinden. Je kunt in de plaatselijke kranten kijken, online zoeken naar lokale bedrijven of vragen aan vrienden, familieleden of de buren of ze een positieve ervaring hebben met een specifieke expert.

Stap 3: Check of de expert lokaal gevestigd is

Controleer in hoeverre de expert wel lokaal gevestigd is. Je kunt wel voor een landelijke expert kiezen maar ga er dan wel van uit dat de kosten vele malen hoger uitvallen. Landelijke experts hanteren namelijk voordelige tarieven, maar daar ga je nog de reiskosten bij moeten optellen. Aangezien lokale experts dichterbij gevestigd zijn, zullen de reiskosten mee vallen waardoor je uiteindelijk op de kosten van nieuwe vloerbedekking bespaart.

Stap 4: Vraag offertes aan

Nu dat je een aantal experts hebt gevonden kan je overgaan tot het aanvragen van offertes. Nu je al weet waar je naar op zoek bent, kan je ook een gerichte offerte aanvragen zodat de expert een passende prijsopgave toestuurt. Bewaar alle offertes zodat je straks een vergelijking kunt maken van zo veel mogelijk experts.

Stap 5: Vergelijken!

Maak van alle ontvangen offertes een vergelijking door vooral te letten op zaken zoals de kosten, de kwaliteit, de levertijd en de professionaliteit. Door het maken van een vergelijking krijg je een helder beeld van alle mogelijke opties waardoor kiezen tussen de vele experts gemakkelijker wordt. Daarnaast ben je dankzij het maken van een vergelijking verzekerd van het scoren van een deal met een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Stap 6: Neem contact op en stel vragen

Heb je aan de hand van de vergelijking de expert uitgekozen die je het meest aanspreekt als je kijkt naar je wensen, je behoeften en je budget? Dan kan je contact met de expert opnemen om eventuele vragen te stellen of om de opdracht nader te bespreken. Door vragen te stellen blijft niets onduidelijk en voorkom je misverstanden tijdens het legwerk. Dit is tevens een slimme manier om te checken of er wel een ‘klik’ zit tussen tussen jullie waardoor je ook zeker weet dat de dienstverlening optimaal zal zijn.

Stap 7: Ga na of de expert wel betrouwbaar is

Heb je wel een betrouwbare expert uitgekozen? Dit is namelijk belangrijk aangezien nieuwe vloerbedekking veel geld kan kosten en jarenlang mooi moet blijven. Een betrouwbare expert biedt hoogwaardig kwaliteit, dus ga altijd na of de specialist wel te vertrouwen is.

Keurmerken, brancheorganisaties en de garantie

Goede manieren om na te gaan in hoeverre de expert die je in wilt gaan huren betrouwbaar is, zijn door te letten op de keurmerken, de brancheorganisaties en de garantie die je krijgt. Relevante keurmerken in de vloerleggerwereld zijn bijvoorbeeld het CE keurmerk, het FSC-keurmerk, het NSH keurmerk, het Keurhout keurmerk, het PIT keurmerk, het Milieukeur en het ÖKO-tex keurmerk. Brancheverenigingen die populair in Nederland zijn als het gaat om vloerleggers zijn Verenging van Parketvloerenleggersbedrijven en Bouwend Nederland. Als het om garantie gaat, dan dien je goed te vragen wat de voorwaarden zijn en hoe lang de garantie geldig blijft.

Stap 8: Ga akkoord en maak afspraken

Bevalt de expert je wel en ga je in principe met alle gegevens op de offerte akkoord? Dan kan je de offerte accorderen en direct overgaan tot het maken van afspraken met de expert. Maak duidelijke afspraken zodat elke partij goed op de hoogte is van wat er wordt verwacht van elkaar. Maak tevens een afspraak zodat de expert langs kan komen om de werkzaamheden te starten en zorg voor het maken van een planning.

Stap 9: Regel het onderhoud

Het is belangrijk om direct na het leggen van je nieuwe vloerbedekking over te gaan tot het regelen van het onderhoud. Hierbij betaal je maandelijks een laag bedrag voor een jaarlijks contract waarbij de expert periodiek langskomt om je vloerbedekking een grote onderhoudsbeurt te geven. Hierdoor blijf je vloerbedekking langer mooi en ziet je vloer er weer zo goed als nieuw uit. Zelf heb je dan weinig omkijken naar het onderhoud van je vloerbekleding en de kosten die erbij komen kijken.

Wil je binnenkort een expert gaan inschakelen om bij je thuis nieuw vloerbedekking te komen leggen, dan kan je dit het best doen door het bovenstaand stappenplan nauwkeurig te volgen. Vraag offertes op, maak een vergelijking en kies de offerte die je het meest aanspreekt. Zo kies je voor hoogwaardig kwaliteit en weet je zeker dat je enorm bespaart op de kosten van je nieuwe vloerbedekking.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, daardoor verschilt de prijs per specialist aanzienlijk. Vergelijk daarom gratis meerdere offertes van specialisten en bespaar tot wel 30%.