Vloerbedekking leggen in moeilijke ruimtes

Ook in moeilijke ruimtes kan je vloerbedekking leggen, maar het is wel cruciaal om op bepaalde zaken te letten tijdens het legwerk. Je wilt immers zeker weten dat de vloerbedekking jarenlang goed blijft zitten en er mooi uit blijft zien, maar wat zijn de zaken die allemaal komen kijken bij het leggen van vloerbedekking in moeilijke ruimtes? Ga door met lezen als je hier meer over te weten wilt komen.

Vloerbedekking in moeilijke ruimtes leggen

Vloerbedekking kan je op elke vloer plaatsen, ook in moeilijke ruimtes met veel hoeken. Het enige verschil is dat je vele malen sneller klaar bent met het bekleden van de vloer als je vloerbekleding gaat leggen in een ruimte met alleen maar rechte hoeken dan in een moeilijke ruimte. Vergeet daarnaast niet dat de specialist een hoger tarief rekent om vloerbedekking in moeilijke ruimtes te leggen aangezien het werk meestal meer tijd, energie en soms ook meer materiaal in beslag neemt.

De meerprijs bij moeilijke ruimtes

In principe is het niet gemakkelijk om de exacte kosten te bepalen die je betaalt als je vloerbekleding in een moeilijke ruimte wilt leggen. De specialist gaat langs moeten komen om een beter beeld te krijgen van de ruimte en de huidige situatie. Er wordt meestal een prijs per vierkante meter gehanteerd, waarbij je bij de meeste specialisten uit kunt gaan van een gemiddelde meerprijs van €1 tot €3 per vierkante meter dan bij het leggen van vloerbekleding in eenvoudige ruimtes.

Zelf aan de slag gaan

Het leggen van vloerbekleding hoeft niet moeilijk te zijn, zeker niet als je handig bent en ervaring of kennis hebt met het leggen van vloeren. Dit geldt ook voor het leggen van vloerbedekking in moeilijke ruimtes. Houd wel rekening dat als je zelf aan de slag wilt gaan, je de materialen zelf aan moet schaffen en alle gereedschappen in huis moet hebben. Daarnaast moet je voldoende tijd vrijmaken, werken volgens een goed stappenplan en zorgen voor een vlakke ondergrond.

Eerst goed inmeten

Start door het inmeten van de breedte en de lengte van alle moeilijke ruimtes en tel hier een marge van een aantal centimeters bij. Koop altijd meer vloerbedekking dan je nodig hebt om te voorkomen dat je materiaal tekort komt en koop vloerbedekking van dezelfde rol om kleurverschil of snijverlies te vermijden. Het is tevens belangrijk dat de patronen goed overlopen en aansluiten van de ene baan naar de andere en dat de vloerbedekking goed vast blijft zitten op de ondervloer.

Bereid de ondergrond goed voor

Het is zeer cruciaal om te zorgen voor een egale ondergrond in moeilijke ruimtes door deze goed voor te bereiden op het legwerk. Je wilt immers verzekerd zijn van een prachtig eindresultaat waarbij oneffenheden niet te zien zijn in je vloerbedekking. De manier waarop de ondergrond voorbereid moet worden hangt voornamelijk af van wat voor soort vloerbedekking je uitkiest, maar je gaat altijd de vloer moeten reinigen en drogen.

Let op de legrichting

Bij moeilijke ruimtes ga je ook moeten letten op de legrichting van de vloerbedekking. De juiste legrichting bepaalt immers wat de uitstraling van de ruimte zal zijn. De ene legrichting kan een ruimte namelijk optisch vele malen groter laten lijken terwijl je met een andere legrichting een stoere of juist moderne uitstraling creëert in huis.

Een expert inschakelen

Niet elke handige doe-het-zelver is in staat om zelf vloerbedekking te leggen in moeilijke ruimtes. Bepaalde ruimtes zijn namelijk écht niet gemakkelijk te leggen, waardoor je alleen maar tijd, geld en energie kwijt bent als je zelf een poging gaat wagen. Maak een verstandig besluit en schakel een expert in voor het legwerk zodat je van correct legwerk verzekerd bent, garantie op het werk en vloerbedekking van hoogwaardig kwaliteit die jarenlang meegaat. Daarnaast krijg je deskundig advies over de geschikte mogelijkheden voor je eigen situatie in de moeilijke ruimte en gaat een expert op efficiënte manier te werk met het leggen van de vloerbedekking waardoor je zelf tijd kunt besparen.

Kies voor een lokale expert

Bij het leggen van vloerbedekking in moeilijke ruimtes kan je beter kiezen voor een lokaal bedrijf. Landelijke experts lijken veel aantrekkelijker vanwege de lage tarieven per vierkante meter, maar hier ga je nog de kilometerkosten bij optellen. Een landelijke expert moet veel langer rijden om naar je toe te komen voor het legwerk, waardoor de kilometerkosten hoog op zullen lopen. Ga je voor een lokale expert, dan hou je de kilometerkosten laag waardoor je uiteindelijk goedkoper uit bent. Bij een lokaal bedrijf is je vloer tevens sneller klaar aangezien afspraken vrijwel direct gemaakt kunnen worden vanwege de korte afstand.

Hoe vind je een betrouwbare expert?

Ga je op zoek naar een expert voor het legwerk van vloerbedekking in een moeilijke ruimte, dan is het aan te raden om te zoeken naar een betrouwbare expert. Een expert die betrouwbaar is herken je aan een aantal factoren, waaronder:

  • Vergelijk eerst offertes op basis van kwaliteit en professionaliteit voordat je de beste uitkiest.
  • Kies een expert met keurmerken en die lid is van relevante brancheorganisaties in de vloerenindustrie.
  • Ga na of de expert een eigen website heeft en in hoeverre de website er professioneel uitziet.
  • Vraag de expert hoeveel garantie je krijgt op het legwerk en wat de voorwaarden zijn.
  • Zoek beoordelingen en reviews over de expert zodat je een beeld hebt van de ervaring van andere klanten.

Heb je plannen gemaakt om je huidige vloer te renoveren door nieuwe vloerbedekking te leggen maar gaat het om een moeilijke ruimte, dan kan een expert je daar altijd bij helpen. De eerste stap die je gaat moeten nemen is het vinden van een goede specialist door in je eigen buurt een kijkje te nemen en offertes op te vragen. Deze offertes kan je vervolgens gebruiken om een vergelijking te kunnen maken tussen alle betrouwbare experts. Zo wordt het gemakkelijk om voor de expert te kiezen met de beste prijs-kwaliteitsgarantie en is besparen op de kosten van nieuwe vloerbedekking zo gedaan.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, daardoor verschilt de prijs per specialist aanzienlijk. Vergelijk daarom gratis meerdere offertes van specialisten en bespaar tot wel 30%.