Vind een goede specialist om vloerbedekking te leggen

Het leggen van vloerbedekking is geen moeilijke klus, maar door een specialist in te huren ben je wel verzekerd van correct werk en een prachtige vloer. Een specialist huur je niet zomaar in, je wilt immers de beste specialist vinden zodat je voor hoogwaardig kwaliteit kiest aangezien je vloerbedekking lang mee moet gaan. Ga door met lezen en je komt een aantal handige tips tegen die je kunt gebruiken om een goede specialist te vinden om je nieuwe vloerbedekking voor je te leggen.

Vergelijk altijd eerst

Kies nooit zomaar de eerste de beste vloerlegger, maar maak altijd een vergelijking tussen meerdere opties. Zo krijg je een duidelijk beeld van alle mogelijkheden en kan je vele malen sneller en gemakkelijker kiezen voor de deal met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Op deze wijze bespaar je op de kosten terwijl je de kwaliteit van je vloerbedekking niet uit het oog hoeft te verliezen. Een vergelijking kan je maken op basis van verschillende zaken, maar de meest populaire vergelijkingen zijn qua kosten, kwaliteit, garantie en voorwaarden.

Kijk in je eigen regio rond

Kijk altijd rond in je eigen omgeving welke goede specialisten er gevestigd zijn. Zo krijg je een beter beeld van de lokale specialisten die je kunnen helpen met het legwerk. Lokale specialisten zijn veel goedkoper dan landelijke specialisten aangezien de kilometerkosten ook lager zullen uitvallen. Daarnaast kunnen plaatselijke specialisten sneller met je afspreken aangezien de afstand ook korter is.

Keurmerken

Vraag de specialist of er sprake is van keurmerken zodat je een beter beeld van de betrouwbaarheid hebt van de vloerbedekkingen en de kwaliteit. Vloerbedekkingen met een keurmerk zijn onder duurzame omstandigheden geproduceerd en dragen bij aan het welzijn van mens, dier en milieu. Keurmerken relevant in de vloerleggersindustrie zijn bijvoorbeeld het FSC-keurmerk, het CE keurmerk, het NSH keurmerk, het PIT keurmerk, het Keurhout keurmerk, het ÖKO-tex keurmerk en het Milieukeur.

Brancheorganisaties

Niet alleen de keurmerken maar ook de brancheverenigingen waar de specialist lid van is zegt veel over de betrouwbaarheid van de diensten. Grote en betrouwbare specialisten zijn meestal bij een bepaalde brancheorganisatie voor vloerleggers in Nederland aangesloten. Brancheverenigingen voor vloerleggers in Nederland waar je vooral op moet letten zijn Verenging van Parketvloerenleggersbedrijven en Bouwend Nederland.

Garantie

Vraag altijd hoe de garantieregeling in elkaar zit bij de specialist voordat je met de offerte akkoord gaat. Hoe meer garantie de specialist namelijk beidt, des te hoger de kwaliteit van de vloerbedekking. Hoe langer de garantie, des te beter je gedekt bent tegen onvoorziene omstandigheden. Vraag dan ook hoe lang de garantie geldig blijft en wat de exacte voorwaarden zijn van de regeling.

Vragen aan bekenden

Check bij familieleden, vrienden, buren, collega’s en andere bekenden of ze ervaring hebben met een specifieke vloerlegger. Zo kan je aan de hand van de positieve ervaring van bekenden uitgaan dat je te maken hebt met een betrouwbare specialist. Zorg er wel voor dat je alles vraagt over de ervaring met de specialist, vooral zaken zoals de prijs, de kwaliteit, de voorwaarden, de communicatie en de professionaliteit.

Online checken

Je kunt ook online checken of de specialist betrouwbaar is door te zoeken naar reviews of beoordelingen van andere klanten die al eerder ervaring hebben opgedaan met de specialist. Daarnaast kan je een kijkje nemen op de website van de Kamer van Koophandel om te checken of de specialist officieel ingeschreven staat en dus een transparante werkwijze hanteert. Je gaat ten slotte ook online kunnen kijken in hoeverre de specialist over een eigen professioneel uitziende website beschikt en deze website ook regelmatig met betrouwbare en relevante content update.

Levensduur vloerbedekking verlengen

Hoe lang vloerbedekking precies mee gaat hangt af van wat voor soort vloerbedekking je koop, maar je kunt meestal wel van minimaal 10 jaar en langer uitgaan. Je kunt de levensduur van je vloerbedekking verlengen door rekening te houden met de onderstaande tips:

 • Plaats viltjes onder poten van meubels tijdens het verplaatsen.
 • Zet een goede deurmat voor alle ingangen van je huis.
 • Zorg ervoor dat je vloer zowel regelmatig als periodiek onderhouden wordt.
 • Schakel een professioneel in voor het onderhoudswerk.
 • Ruim gemorst voedsel en vloeistof direct op van de vloer.

Besparen op de kwaliteit

Besparen op de kwaliteit van je nieuwe vloerbedekking is geen goed idee. Vloerbedekking gaat jarenlang mee bij correct gebruik en tijdig onderhoud. Door te kiezen voor een kwalitatief minder goed model ga je juist veel meer geld uitgeven op langer termijn aan reparaties voor je vloerbedekking. Vloerbedekking van goed kwaliteit kost wel iets meer geld, maar dan heb je ook een duurzame vloerbedekking in huis gehaald.

Besparen op de kosten

Er zijn verschillende manieren om op de kosten van een specialist te kunnen besparen. De kosten kunnen flink oplopen naarmate de oppervlakte van de vloer ook groter is en aan de hand van je materiaalkeuze van de vloerbedekking. Je hebt de meeste keuzes namelijk zelf in handen. Hieronder kan je nagaan op welke manier je kunt besparen op de kosten:

 • Kies een offerte aan de hand van een vergelijking. Zo kan je de goedkoopste deal scoren.
 • Ga voor een lokaal bedrijf om minder aan reiskosten te moeten betalen.
 • Onderhandel met de specialist over de kosten.
 • Vraag aan de buren of ze interesse hebben in kwantumkorting.
 • Help de specialist een handje door voorbereidend werk uit te voeren.
 • Voer het afval zelf af waardoor de specialist minder werk hoeft te doen.
 • Leg de vloerbedekking zelf aan, maar koop wel materialen van goed kwaliteit.

Wil je binnenkort nieuwe vloerbedekking leggen en een goede specialist inschakelen voor deze klus? Dan is het verstandig om in je buurt te kijken, offertes bij specialisten aan te vragen en ze te vergelijken met elkaar tot je een geschikte keuze kunt maken die past bij zowel je budget, je wensen en je behoeften. Door middel van een vergelijking kan je de meest voordelige offerte scoren met de beste kwaliteit. Zo weet je zeker dat je gekozen hebt voor een betrouwbare specialist voor het leggen van je nieuwe vloerbedekking.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, daardoor verschilt de prijs per specialist aanzienlijk. Vergelijk daarom gratis meerdere offertes van specialisten en bespaar tot wel 30%.