De juiste vloerbedekking voor een kantoor kiezen

Overweeg je het leggen van nieuwe vloerbedekking in je kantoorpand en vind je het geen gemakkelijke keuze? Er zijn immers verschillende soorten vloerbedekkingen die ideaal zijn voor een kantoorpand. Ga verder met lezen als je meer te weten wilt komen over de manier waarop je een geschikte vloerbedekkingssoort kunt kiezen en wat de beste keuzes zijn.

De hygiëne

Bij het bepalen van een geschikte vloerbedekkingssoort voor een kantoorpand dien je onder andere te kijken naar de hygiëne. Een aangenaam en gezond binnenklimaat is zeer cruciaal, zeker als het gaat om een kantoor met veel medewerkers waarbij de meeste personen binnen zitten. Zowel harde vloeren als zachte vloeren zijn hygiënisch, maar harde vloeren zijn gemakkelijker schoon te houden dan zachte vloeren. Daarnaast kan je uitgaan dat zachte vloeren schadelijke fijnstoffen vasthoudt, wat kan zorgen voor problemen met de gezondheid van de personen in het kantoorpand.

Het onderhoud

Je kunt ervan uitgaan dat elke kantoorvloer onderhevig is aan onderhoud, maar hoeveel onderhoud een vloer nodig heeft hangt af van wat voor soort vloer vloerbedekking je kiest. De ene vloerbedekkingssoort heeft namelijk veel meer aandacht en tijd nodig dan de ander, wat het belangrijk maakt om na te gaan of je bereid bent om de vloer dagelijks te (laten) onderhouden. Maak onderscheid tussen dagelijks onderhoud, periodiek onderhoud en een grote onderhoudsbeurt, wat flink verschilt per vloersoort.

De akoestiek

De akoestiek is binnen een kantoorpand essentieel. Geluiden van binnen kunnen gemakkelijk buiten het kantoorpand te horen zijn bij de buren, zeker als het kantoor zich bevindt in een tussenwoning of op een bovenverdieping. Irritante geluiden van binnen zijn namelijk goed te horen, denk vooral aan belgeluiden, loopgeluiden en praatgeluiden.

De uitstraling

Als je op zoek bent naar de ideale kantoorvloer, dan ga je ook de uitstraling die je wilt creëren moeten bepalen voor je een keuze maakt. De uitstraling wordt namelijk grotendeels bepaald door de vloerbedekkingssoort die je uitkiest. Bij de meeste vloerbedekkingssoorten kan je uit een ruim aanbod aan soorten, kleuren, vormen en designs kiezen. Op deze manier weet je zeker dat je voor elk kantoorpand wel een geschikte vloer vindt.

De kantoorinrichting

Let bij het selecteren van een kantoorvloerbedekking op de kantoorinrichting, aangezien de kleuren en de soorten meubels een grote rol spelen bij de eerste indruk die je krijgt als je het kantoorpand binnenloopt. Bepaal wat voor accessoires je gaat plaatsen in het kantoorpand en hoe de meubels worden ingericht.

Hoeveel wordt op de vloer gelopen?

Gaat het om een kantoorpand met veel medewerkers waarbij dagelijks intensief over de vloer wordt gelopen, dan ga je een stevige en stootvaste vloer moeten uitzoeken die onderhoudsarm is. Hoe meer er over de vloer gelopen wordt, des te belangrijker het is om te kijken naar een geschikte ondervloer en naar de dikte van de toplaag. Als het gaat om een kleiner kantoorpand met slechts een paar werknemers, dan maakt het in principe niet uit wat voor soort vloerbedekking je uitkiest als je maar let op de andere bovengenoemde zaken.

Vloerverwarming

Ga je ook voor vloerverwarming kiezen? Dan is het namelijk belangrijk dat de vloerbedekkingssoort wel te combineren is met vloerverwarming anders heeft het geen nut om te investeren in een nieuwe vloer. Neem de keuze van vloerverwarming mee als je de ideale vloerbedekkingssoort uit gaat kiezen aangezien niet elke bedekking warmtegeleidend is. Daarnaast is het ook slim om te kijken of de vloerbedekking te combineren is met vloerverkoeling.

Meest geschikte keuzes

Zoek je een vloerbedekkingssoort voor een kantoorpand, dan zijn de keuzes vrij uitgebreid. De meest geschikte vloerbedekkingssoorten voor een kantoor zijn tapijt, PVC, hout of laminaat. Weet je niet helemaal zeker in hoeverre je de juiste keuze maakt, dan is het slim om eerst een expert te spreken zodat je van advies voorzien wordt en geen miskoop maakt.

Expert inschakelen: stappenplan

Het inschakelen van een expert doe je niet zomaar. Je gaat met een aantal zaken rekening moeten houden als je een goede en betrouwbare specialist wilt inhuren die je kan verzekeren van een prachtig gelegde vloer op je kantoorpand. Hieronder tref je een stappenplan om een expert in te huren.

 1. Bepaal wat voor soort vloerbedekking je wilt leggen. Weet je het nog niet, dan kan je dit vragen aan de expert.
 2. Kijk rond in je omgeving en vraag offertes op.
 3. Zet de offertes naast elkaar en vergelijk de prijzen en de kwaliteit.
 4. Kies de expert die je het meest aanspreekt.
 5. Neem contact op met de expert en stel vragen.
 6. Ga je akkoord, keur de offerte dan goed en plan het legwerk in.

Let op de betrouwbaarheid

Een kantoorvloer moet wel stevig en duurzaam zijn, wat correct legwerk belangrijk maakt. Wil je zeker weten dat de specialist die je inhuurt betrouwbaar is, let dan op de onderstaande vragen:

 • Hoeveel garantie wordt er gegeven op het legwerk en de vloerbedekking?
 • Zijn er keurmerken of brancheorganisaties te benoemen?
 • Staat de expert ingeschreven bij de KvK?
 • Is de expert lokaal gevestigd?
 • Beschikt de expert over een eigen website?

Niet op de kwaliteit besparen

Vloerbedekking voor een kantoorvloer kan wel veel kosten naarmate de oppervlakte ook meer is, maar het is slim om niet op de kwaliteit van je kantoorvloer te besparen. Een kwalitatief goede kantoorvloerbedekking kan best meer kosten dan een vloerbedekking van minder goed kwaliteit, dus investeer in goed kwaliteit als je jarenlang van een duurzame en stevige vloer wilt genieten.

Als je op zoek bent naar geschikte vloerbedekking voor je kantoorvloer, dan kan je het best eerst een expert spreken zodat je van de meest geschikte opties verzekerd bent. Kies voor het inschakelen van een betrouwbaar bedrijf door eerst in je eigen regio rond te kijken zodat je offertes kunt aanvragen bij deze experts. Met de offertes die je ontvangt kan je vervolgens overgaan tot het vergelijken van de prijzen en de kwaliteit zodat je een beter beeld hebt. Hierdoor wordt besparen op de kosten van nieuwe vloerbedekking vele malen gemakkelijk.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, daardoor verschilt de prijs per specialist aanzienlijk. Vergelijk daarom gratis meerdere offertes van specialisten en bespaar tot wel 30%.