Leggen kosten

Vloerbedekking kopen is een kostbare aangelegenheid. Wanneer je in één keer meerdere kamers wil voorzien van vloerbedekking kan het al snel in de duizenden euro’s lopen om alles mooi af te werken. Het laatste waar je dan aan denkt is het laten leggen van het tapijt. Wie echter lang van zijn vloer plezier wil hebben doet er heel verstandig aan om de vloer professioneel te laten leggen. We informeerden voor jou bij meerdere stoffeerders naar de kosten van het leggen van meerdere soorten vloerbedekking. Men kwam voor jou met de volgende zaken, aspecten en offertes.

Diverse soorten vloeren laten leggen

Bij een stoffeerder denk je gelijk aan het laten leggen van vaste vloerbedekking. Het is echter mogelijk om meerdere soorten vloerbedekking te laten leggen. We hebben de soorten samen met de specifieke legservice voor je toegelegd.

  • Textiel vloerbedekking. Onder een textiel vloerbedekking verstaan we onder andere een vaste vloerbedekking. Ook tapijttegels vallen onder de textiel vloerbedekking. Een dergelijke vloerbedekking laat je leggen door de stoffeerder. Deze zal zijn eigen tarieven hanteren. Een stoffeerder kan per uur worden betaald voor zijn werkzaamheden maar je kan ook een tarief per vierkante meter afspreken. Als laatste kan je ook een tarief voor de totale klus afspreken. Daarbij neem je een zeker risico. Is de stoffeerder eerder klaar met de bezigheden, dan is de winst voor hem. Duurt het stofferen echter langer, dan is de winst in dat geval voor jou.
  • Parket/laminaat. Voor het leggen van parket en laminaat huur je een zogeheten parketteur in. Deze vakman is gespecialiseerd in het leggen van harde vloeren. Een parketteur heeft alle ervaring met het naadloos laten aansluiten van een laminaatvloer of een parketvloer. Ook het afwerken van de parketvloer met lak behoort tot de werkzaamheden van de parketteur. Deze werkzaamheden komen eens per 5 jaar terug, dus je zal deze vakman gedurende de levensduur van jouw vloer wel vaker nodig gaan hebben.

Welke werkzaamheden worden er verricht

Het leggen van een vloer vergt behoorlijk wat vakmanschap. We hebben de diverse werkzaamheden die bij het leggen van vloerbedekking op een rij gezet.

  • Het inmeten van de vloer. Het voorwerk voordat de vloer wordt besteld, het inmeten, kan je prima aan de parketteur of stoffeerder overlaten. Je weet op die manier zeker dat de vloerbedekking perfect naadloos zal aansluiten. Bovendien zal de parketteur of stoffeerder alvast een observatie vooraf doen waardoor tijdens het leggen problemen met het materiaal voorkomen kunnen worden.
  • Het leggen van de textiel vloer. Een textiel vloer kan je op meerdere manieren laten leggen. Het is zaak om hierop niet te besparen. Je wil immers een vloer die goed veilig tegen de ondergrond aan ligt om te voorkomen dat er valpartijen plaatsvinden in je huis. Dat leggen kan gebeuren met verlijmen en met spijkeren. Het verlijmen is de meest betaalbare en meest grondige methode. Je laat de vloer verlijmen met een ondervloer. Dit zorgt ervoor dat de vloer muurvast zit, maar bij een verhuizing lastig te verwijderen is. Wie daar niet voor kiest zal de vloer met spijkerlatten laten leggen. Dat heeft als gevolg dat een vloer stevig ligt langs de randen. Daarnaast wordt de vloer strak aangetrokken waardoor je een veilig geheel krijgt.
  • Het leggen van lassen. Een rol vloerbedekking is 400 centimeter breed, en bij projecttapijt zit je vaak met tapijt van 200 centimeter breed. Tapijt moet dan ook vrijwel altijd worden voorzien van één of meerdere lasnaden wanneer het gaat om een groot oppervlak. Deze lassen zullen met tape worden aangelegd of op een chemische manier.
  • Het stofferen van trappen. Een trap kan eveneens van vloerbedekking worden voorzien. Dit systeem gebeurt altijd door middel van verlijmen. Een trap stofferen is dan ook een klus die je aan de vakman kan overlaten. De stoffeerder zal hiervoor een tarief per uur hanteren aangezien deze klus zich haast niet in vierkante meters laat uitdrukken.
  • Het leggen van een harde vloer. Een harde vloer zoals laminaat of parket kan je eveneens laten leggen. Wie lang profijt van zijn harde vloer wil hebben doet er dan ook goed aan om hier niet op te besparen. Het op maat zagen van de planken en deze naadloos in elkaar laten overlopen hoort tot de werkzaamheden. Ook het leggen van plinten naderhand kan je uitbesteden aan de stoffeerder of parketteur.

De kosten van vloerbedekking leggen

We informeerden voor je naar de kosten van vloerbedekking leggen en kregen de volgende offertes.

Wat voor diensten laat je uitvoeren Hoe is de prijs bepaald Prijs
Stofferen tapijt Met verlijming, per vierkante meter Vanaf 10 euro
Stofferen tapijt Met spijkerlatjes, per strekkende meter Vanaf 7,50 euro
Naad aanleggen Per strekkende meter Vanaf 10 euro
Leggen laminaat Per vierkante meter, inclusief plinten Vanaf 15 euro
Leggen parket Per vierkante meter, inclusief schuren en lakken Vanaf 25 euro

 

Ga voor een nette prijs

 

De tarieven van stoffeerders lopen nogal uiteen. Het is dan ook verstandig om eerst offertes op te vragen voordat je tot aanschaf van hun diensten overgaat. Met de onderstaande button vraag je direct offertes op om te vergelijken. Dat levert je direct een voordeel op wat kan oplopen tot 25 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, daardoor verschilt de prijs per specialist aanzienlijk. Vergelijk daarom gratis meerdere offertes van specialisten en bespaar tot wel 30%.