Redenen om te kiezen voor nieuwe vloerbedekking

Investeren in nieuwe vloerbedekking is een slim besluit, maar dit doe je natuurlijk niet zomaar. De kosten voor nieuwe vloerbedekking kunnen namelijk flink oplopen, wat betekent dat je wel een goede reden moet hebben voor deze grote investering. Ga verder met lezen als je wilt weten wat de meest voorkomende redenen zijn voor het kiezen van nieuwe vloerbedekking en wat de belangrijkste zaken zijn die hierbij komen kijken.

Reden 1: Onlangs verhuisd naar een nieuw adres

Ben je onlangs verhuisd naar een ander adres maar is er sprake van een kale bouwvloer in het nieuw huis? Dan ga je zelf moeten zorgen voor de aanleg van je nieuwe vloer en de vloerbedekking. Je kunt hierbij helemaal zelf kiezen wat voor soort vloerbedekking je gaat nemen aangezien het gaat om een geheel kale vloer. Bij bepaalde situaties kan je ook afspraken maken met de huidige huiseigenaar over de vloerbedekking waarbij je de vloer zo over kunt nemen.

Reden 2: Oude of versleten vloerbedekking vernieuwen

Is je vloerbedekking versleten of ziet de vloer er oud en niet zo fris meer uit? Knap je vloer dan op door nieuwe vloerbedekking uit te kiezen en te leggen zodat je vloer er weer zo goed als nieuw uitziet. Ook als je vloerbedekking beschadigd is, gevlekt is of een nare stank afgeeft kan je kiezen voor het leggen van nieuwe vloerbedekking om je woning een net en onderhouden uitstraling te geven.

Reden 3: Vloerrenovatie of interieur renoveren

Als je je huidige vloerbedekking zat bent of onlangs nieuwe meubels hebt aangeschaft om je interieur een twist te geven, dan kan het ook tijd zijn om de vloerbedekking te vernieuwen. Je kunt hierbij kiezen uit een geheel andere soort vloerbedekking of simpelweg voor een nieuw motief of kleur kiezen. Daarnaast kan je uit verschillende combinaties van kleuren kiezen waardoor je een uniek effect kunt creëren in huis.

Reden 4: Je gaat vloerverwarming nemen

Heb je onlangs besloten om vloerverwarming aan te schaffen, dan ga je ook de vloer moeten aanpassen. Je gaat ten eerste moeten zorgen voor een geschikte vloerbedekking die goed te combineren is met vloerverwarming. Dit kan je nagaan door te kijken naar de warmtedoorlatendheid van het materiaal. Op moment dat je de vloer gaat moeten aanpassen voor het installeren van de vloerverwarming kan je direct overgaan tot het leggen van nieuwe vloerbedekking.

Reden 5: Verhuizen uit een huurwoning

Als je woont in een huurwoning en onlangs geïnvesteerd hebt in nieuwe vloerbedekking maar toch gaat verhuizen, dan ga je in de meeste gevallen volgens het huurcontract de woning kaal en schoon op moeten leveren. Dit houdt in dat er geen vloerbedekking op de basisgrond mag liggen. Je gaat je huidige vloerbedekking in principe dus bij het verhuizen uit een huurwoning altijd moeten verwijderen. In bepaalde gevallen kan je afspraken maken met de nieuwe huurder over de vloerbedekking. De nieuwe huurder wil natuurlijk een nieuwe en schone vloerbedekking en zou tegen betaling je onlangs gelegde vloerbedekking kunnen overnemen.

De geluiddempende werking

Als je woont in een tussenwoning of op een bovenverdieping, dan kan het zijn dat je buren last hebben van geluiden afkomstig binnen in je huis. Denk aan praatgeluiden, loopgeluiden en geluiden van spelende kinderen in je woning. Kies dan ook voor een geluiddempende vloerbedekking waardoor je buren naast, boven of onder je geen last meer hebben van je contactgeluiden.

Rekening houden met kinderen en huisdieren

Bepaalde vloerbedekkingssoorten zijn niet geschikt als je ook kinderen en huisdieren hebt in huis. Is dit het geval, dan kan je beter nieuwe vloerbedekking leggen zodat je verzekerd bent van minder ongelukken, meer veiligheid en geen beschadigingen die veel geld gaan kosten aan reparaties. Als je kinderen en huisdieren hebt, dan kan je beter een vloerbedekkingssoort leggen die tegen een stootje kan, waterbestendig is en slijtvast is.

Nieuwe vloerbedekking onderhouden

Ga je nieuwe vloerbedekking laten leggen, dan moet je ook op het onderhoud letten. De ene vloerbedekkingssoort vergt namelijk veel meer onderhoud dan de ander. Zo heb je onderhoudsvriendelijke vloerbedekkingen maar ook vloerbedekkingen waar je dagelijks aandacht en tijd aan moet besteden als je verzekerd wilt zijn van een schone, stofvrije en hygiënische vloer. Heb je last van allergieën, neem dan een onderhoudsarme vloer. Houd rekening dat er vloerbedekkingen zijn die goed kunnen tegen water en dus ideaal zijn voor in de keuken maar ook in de badkamer of het toilet.

Nieuwe vloerbedekking moet passen bij je woonstijl en inrichting

Houd ook rekening met je woonstijl en de inrichting van je huis als je op zoek gaat naar nieuwe vloerbedekking. Je wilt immers een vloerbedekkingssoort kiezen die past bij het geheel van je interieur en klopt bij de kleuren en de uitstraling van de meubels en accessoires in de woning. Aangezien de mogelijkheden van nieuwe vloerbedekking vrijwel eindeloos zijn, kan je voor elke woonstijl en inrichting wel een geschikte en passende vloerbedekking vinden.

Let op je budget, wensen en behoeften

Bij het kiezen van nieuwe vloerbedekking moet je ten slotte nog rekening gaan houden met je budget. Je moet namelijk van tevoren bepalen hoeveel geld je maximaal kwijt kunt aan je nieuwe vloerbedekking en het legwerk. Zo voorkom je dat je meer geld uitgeeft dan je had verwacht. Houd tevens rekening met je wensen en behoeften als het gaat om de kleuren, de vormen, de patronen en dergelijke van de verschillende vloerbedekkingssoorten.

Overweeg je het kopen en leggen van nieuwe vloerbedekking maar vind je het moeilijk om te bepalen wat de volgende stap is? Je kunt het beste beginnen bij het vinden van een goede en betrouwbare specialist in je eigen regio door een kijkje te nemen en offertes aan te vragen bij zo veel mogelijk experts. Maak een vergelijking van alle offertes en kies de specialist uit die je qua kosten en kwaliteit het meest aanspreekt. Zo weet je zeker dat je niet alleen voor goed kwaliteit en professionaliteit kiest, maar ook dat je flink kunt besparen op de kosten van nieuwe vloerbedekking.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, daardoor verschilt de prijs per specialist aanzienlijk. Vergelijk daarom gratis meerdere offertes van specialisten en bespaar tot wel 30%.