De kosten van hoogpolig tapijt

We informeerden voor jou naar de kosten van hoogpolig tapijt. We deden rondvraag bij leveranciers en kregen de volgende prijsopgaven:

Wat voor product of dienst koop je Hoe is de prijs berekend Prijs
Hoogpolig tapijt bij budget winkel Per vierkante meter op een rol van 4 meter breed Vanaf 10 euro
Hoogpolig tapijt bij een speciaalzaak Per vierkante meter op een rol van 4 meter breed Vanaf 23 euro
Stoffeerder Loon bij leggen met verlijmen. Per uur Vanaf 25 euro
Stoffeerder Loon bij leggen met spijkerlatten. Per uur Vanaf 30 euro

 

Zaken die de prijs verder bepalen Vloerbedekking hoogpolig

We leven in een tijd waarin het zogeheten cocoonen weer helemaal in is. Je trekt je dan ook het liefste terug in de geborgenheid van je eigen huis om tot rust te komen. Daarbij hoort een vloer die ook aan de eisen voldoet. Liefhebbers van zachtheid in hun huis kiezen dan ook steeds vaker voor een klassieker; het hoogpolige tapijt. We hebben voor jou gekeken naar een aantal aandachtspunten bij een hoogpolige vloer en de prijzen die daarbij horen. We kwamen tot de volgende bevindingen.

Kijk naar de kwaliteit

Hoogpolig tapijt is in meerdere prijsklassen en daarbij ook in meerder kwaliteiten verkrijgbaar. Je moet goed opletten wat je koopt bij dit product. We hebben een aantal zaken die de prijs beïnvloeden voor je op een rij gezet.

  • De kleurechtheid. Het materiaal van hoogpolig tapijt behoort kleurecht te zijn. Dat houdt in dat het materiaal goed is behandeld met een UV werend materiaal om te voorkomen dat het tapijt dat wordt blootgesteld aan zonlicht gaat verkleuren. Is het tapijt wat je koopt van een goedkope kwaliteit; houd er dan rekening mee dat het hier nogal eens aan schort.
  • De poolhoogte. Hoogpolig tapijt is geen handelsnaam waar een bepaalde poolhoogte aan verbonden zit. Het tapijt kent een poolhoogte die tussen 6 en 10 millimeter zit. Hoe hoger de pool van het tapijt, hoe hoger de prijs doorgaans zal zijn. Een dikkere pool staat garant voor een hoger wooncomfort.
  • Het onder materiaal. Een hoogpolig tapijt kan gemaakt zijn met een juten onder materiaal. Je hebt in dat geval een vloer die redelijk hard is van onderen en nog een extra ondervloer nodig heeft om tot een dempend en geluid reducerend resultaat te komen. Kies je een hoogpolig tapijt met een foam onder vloer, dan heb je een vloer die meer loopcomfort heeft. Je hebt niet altijd een extra ondervloer nodig en je voldoet aan de normen voor geluidsoverlast in een flat of appartementengebouw.
  • De samenstelling van het materiaal. De stevigheid van het draad wat voor de polen van het hoogpolig tapijt is gebruikt is eveneens belangrijk bij de aanschaf van hoogpolig tapijt. Kies altijd voor een vloer die een stevige pool heeft die goed strak gedraaid is. Je wil niet na een paar maanden met een verviltend tapijt komen te zitten.

Zaken waar je op let voor je een hoogpolig tapijt koopt

Heb jij plannen om een hoogpolig tapijt te gaan kopen, dan is het goed om de volgende zaken goed in de gaten te houden. Het voorkomt dat je binnen een paar maanden weer een nieuwe vloerbedekking moet gaan kopen.

  • Niet bij allergie. Heb jij of één van je gezinsleden last van een huisstofmijt allergie; koop dan geen hoogpolig tapijt. In hoogpolig tapijt zal namelijk huisstofmijt gaan nestelen waardoor je last van allergische klachten binnenshuis zal gaan krijgen. Je kan natuurlijk kiezen om jouw huis elke halve dag te stofzuigen, maar dit is geen alternatief. Om problemen te voorkomen kan je in dat geval beter voor een harde vloer kiezen.
  • Bespaar niet op de verkeerde dingen. Spaarzaamheid is een goed iets maar bij hoogpolig tapijt is het niet aan te raden. Laat het tapijt dan ook altijd leggen door een professioneel stoffeerder. Het is namelijk tapijt wat goed langs de kanten van je huis moet worden aangespannen om probleemloos jarenlang mee te gaan. Achter hoogpolig tapijt kan je anders gemakkelijk blijven haken met een schoen of ander voorwerp wat tot pijnlijke valpartijen kan leiden.


De prijs van een vloer met hoogpolig tapijt wordt naast onderstaande zaken door nog een aantal factoren beïnvloed.

  • Jouw woonsituatie. Woon je in een flat of appartementengebouw; dan moet je er altijd rekening mee houden dat er ook onder hoogpolig tapijt nog een ondervloer moet komen te liggen. Er moet immers worden voldaan aan een aantal regels omtrent de hoeveelheid decibel die jij mag produceren bij leef-geluid en contactgeluid. Woon je in een rijtjeshuis, dan gelden er heel andere eisen op dit gebied. Je legt dan vooral een ondervloer voor jouw eigen gemak, maar je bent niet aan regelgeving gebonden.
  • Zelf leggen of laten leggen. Het zelf leggen van hoogpolig tapijt lijkt een heel eenvoudige klus. Doordat het materiaal echter heel zwaar is valt dit vaak enorm tegen. Wil je dan ook lang plezier hebben van jouw hoogpolig tapijt, dan kan je het maar beter door een stoffeerder laten leggen.

Ga voor een zachte prijs

Hoogpolig tapijt zal in de meeste gevallen een flinke uitgave zijn. Het is dan ook aan te raden om eerst offertes op te vragen voordat je tot aanschaf overgaat. Dat doe je met onderstaande button. Je krijgt gelijk meerdere offertes op maat thuis gestuurd om te vergelijken. Dat levert je direct een voordeel op wat kan oplopen tot 20 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, daardoor verschilt de prijs per specialist aanzienlijk. Vergelijk daarom gratis meerdere offertes van specialisten en bespaar tot wel 30%.